קפה אספרסו – כל מה שאתם צריכים לדעת

אספרסו הוא ככל הנראה סוג הקפה הכי מוכר באוסטרליה, אך יש הרבה אי הבנה סביבו.

אמנם יש אנשים שאולי מכירים את היסודות – הוא חזק, טעים, והוא הבסיס לרוב משקאות הקפה, אך רוב שותי הקפה אינם יודעים מעבר לכך דבר.

אז מה זה בדיוק אספרסו?

במילים פשוטות, אספרסו הוא קפה מרוכז. הוא מיוצר על ידי טיפטוף מים דרך פולי קפה טחונים דק בלחץ גבוהה.

אספרסו היא שיטת בישול – לצד פילטר, בוכנה, שמקס, אווירופרס ועוד מספר רב של דרכי בישול נוספים.

זהו הסוג החזק ביותר של קפה מבושל, עם תכולת הקפאין הגבוהה ביותר.

עם זאת, גודל ההגשה של אספרסו בהשוואה לסוגים אחרים של קפה מבושל קטן משמעותית. תכולת הקפאין של מנה אחת פחותה בדרך כלל משיטות אחרות כמו פילטר או בוכנה.

אחד ההבדלים המרכזיים בין אספרסו לשיטות בישול אחרות הוא הזמן שלוקח לחלוט. אספרסו נמשך בדרך כלל כ- 30 שניות, ואילו שיטות אחרות עשויות להימשך בין 5 ל -10 דקות.

תלוי איפה, מתי ואיך מגדלים, מסננים אותו ונקים אותו, קפה אספרסו יכול להיות בעל גוונים שונים.

גוונים אלה יכולים לכלול טעמים אגוזיים, שוקולדיים או פירותיים.

בדרך כלל ניתן לטעום אותם רק בקפה שחור (למשל אמריקנו או זריקת אספרסו ישרה), שכן שתיית אספרסו עם חלב נוטה למתן את הטעמים האלו.

כיצד נראה אספרסו טוב?

ראשית כל יש להשתמש בחומרי גלם טובים, וודאו כי קניתם פולי קפה מומלצים שיפיקו עבורכם קפה טוב.

כאשר הוא נמשך בצורה מושלמת, זריקת אספרסו צריכה לצאת מהמכונה למראה זהובה להפליא, עם עקביות מעט עבה.

לזריקה צריכה להיות קרמה של 0.5 עד 1 ס"מ עם צבעים חומים זהובים ודמויי דבש.

זה ייקח בערך 30 שניות ובדרך כלל ייתן לך איפשהו בסביבות 30-40 מ"ל אספרסו.

אחסון קפה אספרסו

אותם כללים חלים על אחסון קפה קלוי וטחון, אספרסו בדיוק כמו כל הסוגים האחרים.

כדאי לשמור אותו במקום קריר ויבש, רצוי במיכל אטום.

הכי חשוב, אל תכניסו למקרר או למקפיא! אחרת תאבדו את כל הטעמים הטובים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PEXELS
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים